Sportolás, fürdés és pihenés Liptóban

A liptói szállás végtelen kikapcsolódási és sportolási lehetőségeket rejt magában. Napsütéses napokon kényeztesse magát vízi frissítőkkel az aquaparkban, vagy használja ki a termálforrások gyógyhatásait a közeli úszómedencékben. A Björnson Hotel látogatása során azonban biztosan nem fog unatkozni, még kedvezőtlenebb időben sem. Liptó ideális hely családi kirándulásokhoz a környező vidéken és egyedi látnivalók felfedezéséhez.

Aquapark Tatralandia

14 tengeri, termál- és tiszta vizű medencével, 28 csúszdával és csúszdával Szlovákia, Lengyelország és Csehország legnagyobb víziparkja. Az aquaparkhoz tartozik az egész évben nyitva tartó Trópusi Paradicsom, ahol a víz és a levegő hőmérséklete nem esik 30 °C alá, a kelta szaunavilág és a wellness-központ.

Távolság: kb 18 km – Liptovský Mikuláš irányába.

Bešeňová vízi park

Az Aquapark termálforrásokra épül. Az egész évben nyitva tartó adrenalin zónában található egy 30 m magas panorámás szánkótorony és 6 szánkó (több mint 1 km összhosszúsággal), köztük Szlovákia leghosszabb szánkópályája. A víziparkban 8 szabadtéri termálvizes medence, 5 tiszta vizű szabadtéri medence és fűtött vizű fedett medence található. A mesterséges hullámokkal felszerelt medence egyedülálló élményt, valamint a tenger és a tengeri szörfözés egyedi hangulatát kínálja.

Távolság: kb 30 km.

Aqua City Poprad

Az Aquapark egy ökológiai központ, ahol egész évben 30-38°C hőmérsékletű kültéri medencéket, beltéri relaxációs termálmedencéket Blue Sapphire színterápiával, relaxációs termálmedencéket Blue Diamond ivóvizes bárokkal, gyerekmedencéket, wellness vital világot talál. , kriokamra krioterápiával, fitnesz- és kardioközponttal.

Távolság: kb 70 km.

Rafting a Belá

A Belá folyón a rafting az egyik legszebb természetes rafting Szlovákiában. Felfújható hatüléses csónakokon vitorlázik, mindig egy podbanszki oktató kíséretében a Kokavský hídtól Liptovský Hrádok városáig. A folyó április-májusban járható. Nehézségi fok közepestől nehézig.

Távolság: kb 38 km – Podbanske.

Rafting a Váh

Ezeket az intézkedéseket a jövőben meghozzák. 11 km-re a Vörös-kúttól (Čiernytől Biele Vágig) Uhorská Ves területére. Biztosítani kell, hogy ez megtörténjen.

Távolság: kb 30 km.

Rafting Vízi szlalom terület Liptovský Mikuláš

Gokart pálya Monaco Grand Prix Závažná Poruba

A 420 m hosszú gokartcsarnokban 9 lóerős Subaru motorokkal és 5 lóerős Honda motorokkal lehet gokartozni.

Távolság: kb 17 km.

Siklóernyőzés Chopokból

Egy tandem repülés siklóernyős oktatóval a körülményektől és a választott repülés típusától függően körülbelül 10-30 percig tart. Klasszikus, termál és akrobatikus tandem repülés is van a kínálatban.

Távolság: kb 800 m.

Sziklamászás a Demänovská völgyben

Mászás mészkőfalakon 20 – 40 m magas Demänovská dolina Machnaté településén 3 – 9 nehézséggel. Érdeklődni fogunk, profi oktatót és felszerelést biztosítunk.

Távolság: kb 5 km.

Tarzania Jasná

A Tarzania egy kötélpark, amely különféle kötélakadályokból épül fel, amelyeket magasan a fákra akasztanak. Mindazok számára készült, akik a megfelelő adag adrenalint, egy mérsékelt fizikai erőfeszítést és ami a legfontosabb egy tökéletes élményt szeretnének élvezni. A parkban két különböző nehézségű felnőtt (150 cm feletti magasság) és természetesen egy kisgyermekes útvonal is található. A legnehezebb útvonal megtételének átlagos ideje 1,5 óra.

Superfly Tatralandia Liptovský Mikuláš

Egyedülálló, szabadesést szimuláló adrenalin-attrakció egy egyedi szélcsatorna, amelynek 4,3 méter átmérőjű, 17 méter teljes magasságú, kör alakú üvegrepülőkamrája van. A szuperfly repülés nem igényel fizikai felkészültséget, és minden fizikailag egészséges ember számára alkalmas 6 éves kortól.

Távolság: kb 17 km.

Hegyi nyári bobpálya

Pavčina Lehota – Žiarce faluban található. A bobpálya teljes hossza 1000 méter, 16 kanyarral és hat terepugrással.

Távolság Björnson nyaralójától: 10 km.

Tatrapolis – a Tatralandia miniatúrák világa

A Tatralandia Aquapark mellett egyedülálló gyermekvidámparkot, a Tatrapolist hoztak létre, mely elsősorban a gyereklátogatókat célozza meg, akik nem csak jól érzik magukat itt, hanem tanulnak földrajzból vagy történelemből is. 1,61 hektáros területen lehetőség nyílik világhírű épületek fémminiatúráinak megtekintésére, saját szemükkel megbizonyosodni a kovács munkájáról, vagy korlátlanul szórakozni 6 gyerekattrakción.

Távolság Björnson nyaralójától: 18 km, Liptovský Mikuláš irányába.

Park Minislovensko

Szlovákia kulturálisan nagyon gazdag ország. Több mint 30 000 kulturális műemlék található. A miniatúrák parkjában ezt a gyönyörű kulturális örökséget igyekeznek kicsinyített változatokban bemutatni nekünk. Itt található például a Bajmóci vár, a Strečno-kastély, vagy a Montenegrói Vasút vonatokkal.

Távolság: kb 19 km.

Foglalja le nyári vakációját a Tátrában még ma!